Google-topman beweert dat Android 5.0 Jelly Bean in de herfst zal uitkomen

Redactie
28 februari 2012, 21:00
1 min leestijd
Google-topman beweert dat Android 5.0 Jelly Bean in de herfst zal uitkomen
Google-topman beweert dat Android 5.0 Jelly Bean in de herfst zal uitkomen

Android 4.0 Ice Cream Sandwich is nog maar enige tijd beschikbaar maar inmiddels lijkt Google zijn zinnen alweer te hebben gezet op de volgende versie van haar mobiele besturingssysteem. Google-topman Hiroshi Lockheimer heeft op MWC aan Computerworld laten weten dat de lancering van Android 5.0 Jelly Bean (officieel bekend als Android L) in de herfst van dit jaar zal plaatsvinden. Aangezien Ice Cream Sandwich in oktober werd aangekondigd en in november werd uitgerold ligt deze planning redelijk voor de hand.

Dat Google bezig is met de volgende versies van haar besturingssysteem is niet vreemd, alleen is het vreemd dat ze nu al over Android 5.0 begint te praten net nu de meeste telefoonfabrikanten pas hun eerste toestellen met Android 4.0 hebben aangekondigd op MWC. Momenteel komen er nog steeds telefoons op de markt met Android 2.3 Gingerbread en een dergelijke aankondiging lijkt het fragmentatieprobleem alleen maar in de hand te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Enkele weken terug beweerde Digitimes al dat Android 5.0 wellicht in de zomer al op de markt zou komen om ervoor te zorgen dat Google sterker kan concurreren op de tabletmarkt. Al met al Google van plan te zijn om aan het einde van ieder jaar een nieuwe versie van haar besturingssysteem uit te brengen. De vraag is alleen of alle fabrikanten hun apparaten wel tijdig van de nieuwe software kunnen voorzien.

→ Lees alles wat je over de nieuwste Android-versie moet weten op de Android 5.0-overzichtspagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu