Google-topman Eric Schmidt: “Motorola een voorkeursbehandeling geven zou een ramp zijn”

Redactie
28 september 2011, 13:43
1 min leestijd
Google-topman Eric Schmidt: "Motorola een voorkeursbehandeling geven zou een ramp zijn"

In een interview met de financiële zender CNBC heeft topman Eric Schmidt van Google gezegd dat Motorola geen voorkeursbehandeling gaat krijgen. Volgens Schmidt zou het een ramp zijn voor Android als één bedrijf een voorsprong zou krijgen op de concurrentie. De topman van Google benadrukt in het interview dat de kracht van Android juist is dat er zoveel mogelijk bedrijven meedoen en dat Google dit juist zo wil houden.

Hoewel Google altijd heeft gezegd dat Motorola geen voorkeursbehandeling zal krijgen ten opzichte van andere bedrijven, blijft het nog maar de vraag hoe dit in de praktijk uit gaan pakken. De partners van Google zoals Samsung en HTC geven in het openbaar aan dat ze blij zijn met de overname van Motorola door Google, maar achter de schermen lijkt er toch lichte paniek te zijn. Hardwarefabrikanten lijken nu druk op zoek te zijn naar alternatieven zoals een eigen besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Dat topman Eric Schmidt zo openlijk spreekt over de situatie met de hardwarepartners is vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen onrust ontstaat. Dagelijks worden meer dan een half miljoen Android-toestellen geactiveerd, en als de toekomst van Google’s mobiele besturingssysteem onzeker is kan de snelle groei in één keer instorten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu