De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google-topman Eric Schmidt: ‘Volgend jaar Android-smartphone voor 50 euro’

Redactie
28 februari 2012, 21:30
1 min leestijd
Google-topman Eric Schmidt: ‘Volgend jaar Android-smartphone voor 50 euro’
Google-topman Eric Schmidt: 'Volgend jaar Android-smartphones voor 50 euro'

Tijdens de keynote van Google werd Google-topman Eric Schmidt gevraagd wanneer Android te vinden zou zijn op zogenaamde goedkope ‘feature phones’. Schmidt gaf meteen resoluut antwoord en vroeg waarom je niet beter meteen een smartphone zou kunnen kopen. Vervolgens meldde hij dat de telefoon die dit jaar 400 dollar volgend jaar voor 100 dollar aan te schaffen is en hij verwacht dat Android in de toekomst ook steeds meer in de goedkopere marktsegmenten te vinden zal zijn. Zo kan volgend jaar het prijspunt al bereikt worden van 70 dollar, omgerekend zo’n 50 euro. Hiermee worden Android-smartphones een geduchte concurrent van de goedkope ‘bel- en smstelefoons’.

Momenteel kan je voor 75 tot 100 euro al een goedkope Android-telefoon kopen. Deze heeft dan een touchscreen en de mogelijkheid om het internet op te gaan. Meestal worden deze verkocht in losse pakketten zonder abonnement. Als de trend zich zo zal doorzetten zullen pakketten steeds goedkoper worden.

Lees verder na de advertentie.

Traditioneel gezien is Nokia zeer sterk in de markt van de goedkope telefoons met beperkte functionaliteit. Deze toestellen worden vooral verkocht in landen met opkomende markten en naar verwachting zullen de komende tijd een miljard mensen voor het eerst een telefoon aanschaffen. Hoe goedkoper Android-telefoons worden, des te groter de kans dat ze voor een apparaat met Google’s mobiele besturingssysteem zullen kiezen en Google’s diensten zullen gaan gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu