‘Nieuwe Google Translate-app vertaalt via camera’

Redactie
8 december 2014, 13:20
1 min leestijd
‘Nieuwe Google Translate-app vertaalt via camera’

Google gaat binnenkort zijn Google Translate-app updaten met de mogelijkheid om via de camera direct teksten te vertalen. De functie is afkomstig van WordLens, dat Google eerder overnam.

Lees verder na de advertentie.

WorldLens is een app waarmee gebruikers teksten kunnen vertalen door hun camera op de tekst te richten. Dit is bijvoorbeeld handig voor het vertalen van een menukaart of bord in het buitenland.

Google Play camera-vertaling

WordLens is in de lente van dit jaar overgenomen door Google. Na de overname werd al gedacht dat de innovatieve vertaalfunctie ook naar Googles vertaal-app zou komen. De Google Translate camera-functie zou grotendeels gelijk zijn aan de functie in WorldLens, waarbij de tekst van het beeld dat de camera opneemt direct wordt vertaald. In real-time, waardoor je niet eerst een foto hoeft te maken. Vooralsnog werkt de Live Translate-functie alleen tussen Engels en Frans, Duits, Italiaans, Russische en Spaans.

Naast de nieuwe Google Translate camera-vertalingsfunctie wordt de app ook nog geüpdatet met een actieve luisterfunctie. Zo kunnen twee personen tegen elkaar in een andere taal praten, waarbij Google Translate automatisch de taal herkent en deze naar de gewenste taal vertaalt.

Download

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de geüpdate Google Translate-app verschijnt. Tot die tijd kun je nog gewoon WordLens blijven gebruiken, dat sinds de overname door Google echter niet meer is geüpdatet.

Download WordLens in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu