Google Translate vertaalt teksten via camera live naar Nederlands

Redactie
29 juli 2015, 16:23
1 min leestijd
Google Translate vertaalt teksten via camera live naar Nederlands

Google maakt het mogelijk dat gebruikers van Google Translate live Nederlandse teksten naar het Engels kunnen vertalen en vice versa. Nederlands wordt samen met nog negentien andere talen toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google bekend. De live vertaalfunctie is beschikbaar via de camera van de smartphone of tablet. Je richt de camera op een buitenlandse tekst en kunt deze direct vertalen naar bijvoorbeeld het Engels. Dit is handig in het buitenland bij onder andere verkeersborden, menukaarten en kaarten met specifieke instructies. De tekst wordt vervolgens live vertaald.

Google Translate in Nederlands

Door de camera van je smartphone of tablet op een Nederlandse tekst te richten, kan Google Translate de tekst live naar het Engels vertalen. Dit werkt ook omgekeerd, waardoor je Engelse teksten live naar het Nederlands vertaalt. Later worden mogelijk nog meer verschillende opties toegevoegd, zoals het direct vertalen van Spaans naar Nederlands en vice versa.

google-translate-vertalen-580x375

De live vertaalfunctie werkt ook offline. Je kunt taalpakketten downloaden om van de live vertaalfunctie op een later offline moment gebruik te maken. Zo reisde ondergetekende recentelijk door Zweden en kon via Google Translate offline Zweeds naar Engels vertalen – het Zweedse taalpakket was immers als op de smartphone gedownload.

Live vertaling in beeld

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu