Placeholder
Redactie

translatorGoogle heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Google Translate: de gespreksmodus. Dankzij deze modus is het mogelijk om zinnen in te spreken en deze direct te vertalen in een door jou gekozen taal. Een vertaler is niet meer nodig! Spreek bijvoorbeeld de zin ‘Houd jij van koffie’ in, druk op de luidspreker en je telefoon zegt ‘Do you like coffee’. Natuurlijk is het ook mogelijk om een andere taal te kiezen, zoals Frans, Engels of Duits.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hoewel er nog wat bugs in het systeem zitten (de eerste keer dat ik ‘Houd jij van koffie’ zei, communiceerde mijn telefoon ‘Weddingdress of coffee’ (trouwjurk van koffie)), denk ik dat deze nieuwe functie zeker van waarde kan zijn. Het advies? Spreek zinnen zo duidelijk mogelijk in. Weet je niet zeker of de telefoon jouw zin goed vertaalt? Voordat je op de luidspreker drukt, kun je de zin nog in het Nederlands lezen. Wel zo handig!

Hieronder zie je een demonstratie van de gespreksmodus tijdens de IFA 2010. Spoel door naar 26 minuten om de demonstratie te bekijken.

Wil je versie 2.0 van Google Translate downloaden en zelf aan de slag met de nieuwe gespreksmodus? Scan de onderstaande QR-code en haal de applicatie gratis binnen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.