Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google trekt de stekker uit Buzz, Jaiku en Code Search

Redactie
15 oktober 2011, 15:07
1 min leestijd
Google trekt de stekker uit Buzz, Jaiku en Code Search
Google trekt de stekker uit Buzz, Jaiku en Code Search

Als onderdeel van het nieuwe beleid van Google stopt de zoekgigant met de diensten Buzz, Jaiku en Code Search. Google wil zich juist meer toeleggen op het verbeteren van haar bestaande producten en hiervoor schrapt ze kleinere projecten. Het sociale netwerk Google Buzz zal de komende weken al verdwijnen. Code Search en Jaiku, waarmee je updates naar je vrienden kunt sturen, zullen op 15 januari 2012 ophouden te bestaan.

Google Buzz was een van de eerste grote sociale netwerksites van Google maar de dienst is nooit echt populair geworden. Inmiddels zijn de meeste features ook in Google+ te vinden. Gebruikers kunnen via Google Takeout hun bestaande Buzz-content gemakkelijk overhevelen naar Google+. Jaiku, een dienst die veel wegheeft van Twitter, lijkt ook overbodig geworden te zijn door Google+.

Lees verder na de advertentie.

Andere projecten die stoppen zijn Code Search waarmee je kunt zoeken naar open source code, de social features van iGoogle en het University Research Program voor Google Search waarmee een select aantal wetenschappers kunnen zoeken in speciale databases. Volgens Bradley Horowitz, vicepresident Product bij Google, is het opruimen van deze producten (door Google fall sweep genoemd) nodig zodat Google zich beter kan focussen op bestaande producten. Eerder stopte de zoekgigant ook al met Google Labs om dezelfde reden.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu