Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Op deze manieren helpt Google Android-gebruikers data te besparen

Erwin Vogelaar
29 juni 2017, 20:34
2 min leestijd
Op deze manieren helpt Google Android-gebruikers data te besparen

Google test een nieuwe app om data te besparen. Deze Google Triangle-app laat je data per app uitschakelen en geeft extra opties.

Lees verder na de advertentie.

Google Triangle test

Google Triangle wordt op dit moment getest. Het gaat om een nieuwe Android-app die aangeeft hoeveel data apps gebruiken. Het is vervolgens onder andere mogelijk om losse apps te blokkeren. In de Benelux hebben we niet snel last van te weinig data.

Steeds vaker worden abonnementen aangeboden die ons ongelimiteerd laten surfen, streamen en downloaden. Dit is een uitzonderlijke luxe, waar mensen in veel landen niet eens van durven te dromen. Zij moeten juist heel erg zuinig om gaan met hun MB’s.

Android Go

Google is nu op meerdere fronten bezig om databesparing zo makkelijk mogelijk te maken. Tijdens Google I/O 2017 werd Android Go al aangekondigd. In deze Android-versie voor budgetsmartphones is extra aandacht voor het in de hand houden van datagebruik.

YouTube Go toont bijvoorbeeld een preview voordat de volledige video wordt geladen. Ook de databesparende modus in Google Chrome wordt automatisch ingeschakeld in Android Go.

google triangle

Tevens hebben Google-apps steeds vaker offline mogelijkheden. Hierdoor kan er met wifi onderdelen gedownload worden, zodat er onderweg geen data wordt verbruikt.

Deze nadruk op databesparing is belangrijk voor Google, want hiermee worden Android-smartphones erg aantrekkelijk voor opkomende markten. In deze landen is er veel te halen voor het bedrijf, want bijvoorbeeld Apple maakt geen smartphones voor deze markt.

Triangle

Triangle is dus een nieuwe manier om die markten aan te spreken, door de controle voor datagebruik in de handen van de gebruiker te leggen. Het is in de app ook mogelijk om aan te geven dat apps tien minuten, dertig minuten of altijd data mogen gebruiken.

Providers werken samen met Google aan deals in de app. Zo worden gebruikers aangemoedigd om al gedownloade apps te gebruiken in plaats van nieuwe apps te downloaden. Hier krijgen ze dan als beloning extra datagebruik voor terug.

Het is nog niet duidelijk of Triangle later ook wereldwijd uitgerold wordt. Hoewel de app dus nu niet in de Benelux gedownload kan worden, kun je Triangle wel alvast in de Play Store bekijken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu