De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Hoe Googles nieuwe crisisfonds het bedrijf lijnrecht tegenover Trump zet

Thomas Haenen
30 januari 2017, 9:15
2 min leestijd
Hoe Googles nieuwe crisisfonds het bedrijf lijnrecht tegenover Trump zet

Google geeft vier miljoen dollar aan verschillende organisaties die opkomen voor de rechten van vluchtelingen. Met dit crisisfonds hoopt het bedrijf president Trump een hak te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Google Trump crisisfonds

Google-ceo Sundar Pichai heeft werknemers zondagnacht geïnformeerd over het crisisfonds dat is opgezet. Het bedrijf stort direct zelf 2 miljoen dollar in het fonds en heeft toegezegd dat het nog eens 2 miljoen dollar aan donaties van eigen medewerkers zal verdubbelen. Daarmee maakt het bedrijf in totaal 4 miljoen dollar vrij voor verschillende goede doelen.

Het geld van het crisisfonds zal verspreid worden over vier organisaties: de VN-Vluchtelingenorganisatie, het International Rescue Committee, de Immigrant Legal Resource Center en de American Civil Liberties Union. Het is Googles grootste crisisfonds ooit.

Google Trump crisisfonds

Het bedrijf moedigt medewerkers aan zelf ook geld te doneren aan de goede doelen. Pichai, Sergey Brin en andere topmannen van het bedrijf hebben in de voorbije dagen ook al individuele donaties gemaakt.

Trump blokkeert vluchtelingen

Donald Trump maakte vorige week bekend dat de grenzen van de Verenigde Staten de komende maanden gesloten blijven voor verschillende voornamelijk islamitische landen, waaronder Irak, Sudan en Somalië. Voor Syrische vluchtelingen blijven de grenzen zelfs voor onbepaalde tijd gesloten.

Trumps beleid raakt tienduizenden vluchtelingen, waarvan een groot aantal al jaren op semi-legale basis woont in de Verenigde Staten. Immigranten die vanwege een vakantie of zakenreis in het buitenland zaten terwijl het beleid werd doorgevoerd, mogen nu niet terug het land in. Volgens Google zijn minstens 187 van zijn medewerkers getroffen door het beleid. Als zij het land verlaten voor een zakenreis, lopen ze het risico dat ze niet meer opnieuw het land in mogen.

Lees ook: Zo reageert Google op het beleid van Trump 

Verschillende technologiebedrijven deelden dit weekend hun boosheid over Trump’s acties. Uber-concurrent Lyft doneerde een miljoen dollar, terwijl Airbnb gratis onderdak voor vluchtelingen belooft te bieden. Van de grotere bedrijven lijkt Google het hardst tegen Trump in te gaan. Google-oprichter Sergey Brin dook dit weekend op bij de protesten. Pichai liet weten dat het bedrijf er alles aan gaat doen om zijn onvrede duidelijk te maken bij politici.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: USA Today
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu