Google TV brengt nog meer Google in je huis

Wouter Nijsen
18 maart 2010, 18:08
1 min leestijd
Google TV brengt nog meer Google in je huis
Google TV

Google is een samenwerking aangegaan met Intel, Logitech en Sony om samen Google TV vorm te gaan geven. Hiermee moet het internet makkelijker toegankelijk worden met behulp van nieuw te ontwikkelen televisies of een set-top box. Google vergroot hiermee nog verder zijn invloed op het internet en voor Sony is het een kans om iets aan de tegenvallende TV-verkopen te doen. Google TV is vooral bedoeld voor sociale netwerken als Twitter en het online bekijken van je fotoalbum.
Het is nu al mogelijk om te internetten via sommige televisies en game-consoles, maar die oplossingen bieden nog niet heel veel gebruiksgemak, ook worden veel websites niet goed weergegeven.

Als besturingssysteem zal een aangepaste versie van Android gebruikt gaan worden. Net als bij de Android-versie die je van je smartphone kent, zal het voor ontwikkelaars ook mogelijk zijn applicaties voor Google TV te ontwikkelen. Ontwikkelaars kunnen de eerste versie van de Software Development Kit over een paar maanden verwachten, de eerste Google TV produkcen zouden al deze zomer beschikbaar moeten zijn. Google verovert onze digitale wereld. Goede ontwikkeling omdat systemen beter op elkaar gaan aansluiten, of gevaarlijk omdat het grootste deel van de technologie bij één partij ligt. En willen we eigenlijk wel dat Google weet naar welke programma’s we kijken.

Lees verder na de advertentie.

Via: The New York Times

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's