Google TV komt naar Engeland toe

Redactie
26 augustus 2011, 13:55
1 min leestijd
Google TV komt naar Engeland toe

Enkele Engelse kranten melden dat Google TV in de komende zes maanden in Engeland zal worden uitgebracht. Het is voor het eerst dat Google TV buiten de Verenigde Staten beschikbaar zal worden. In Amerika is de dienst nog niet bepaald een groot succes. Veel internetwebsites zijn afgeschermd voor Google TV, omdat de aanbieders niet willen dat deze op de televisie bekeken kunnen worden met Google’s settopbox. Ook zou de software traag zijn en niet altijd even goed werken.

Volgens de Engelse kranten zou bestuursvoorzitter Eric Schmidt de plannen voor Google TV in Engeland bekend maken tijdens het Edinburgh Television Festival waar Schmidt dit jaar de MacTaggart speech voordraagt. Naar alle verwachting zal Schmidt in de speech uitwijden over het feit dat mensen steeds vaker tegelijkertijd televisie kijken en het internet gebruiken. Een Britse versie van Google TV zou probleemloos moeten gaan samenwerken met de BBC iPlayer en de ITV Player, de Britse equivalenten van Uitzending Gemist en RTL Gemist.

Lees verder na de advertentie.

Google TV probeert het internet op een natuurlijke manier naar je televisie toe te brengen en te integreren. Zo kun je moeiteloos als je televisie kijkt iets opzoeken op het internet, of als er niets op televisie is online video bekijken. Google TV wordt aangestuurd door Android, dus je kunt de Google TV Box ook vanaf je telefoon of tablet gaan bedienen. Voorlopig zijn er nog geen plannen bekend dat de dienst naar Nederland toe zal komen.

Bron: Daily Mail en Daily Telegraph

Spotlight: Google TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's