De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google updatet Google TV naar Android 4.2.2 Jelly Bean

Redactie
16 mei 2013, 9:49
1 min leestijd
Google updatet Google TV naar Android 4.2.2 Jelly Bean
Sony_Google TV wit

Google gaat Google TV, het project dat lang niet zo succesvol is geworden als Google graag wilde, een grote en broodnodige update geven. Google TV (lees ook onze review van Google TV), dat op dit moment veelal nog steeds op Android 2.3 (Gingerbread) draait, krijgt een update naar het nieuwe Android 4.2.2 (Jelly Bean).

De update moet ‘niet in maanden, maar weken’ komen en brengt de snelheid en mogelijkheden van Jelly Bean naar Google TV. Ook belooft Google zijn tv-project vaker van updates te gaan voorzien. De update brengt tevens de laatste versie van Chrome, die elke zes weken een nieuwe update krijgt om helemaal up-to-date te blijven. Chrome, de browser van Google, is een belangrijke app voor Google TV. Met Chrome kunnen gebruikers via de tv naar webpagina’s surfen. Ook de beveiliging van Chrome wordt door de updates veiliggesteld.

Lees verder na de advertentie.

Degenen met een Google TV-apparaat kunnen de update snel verwachten. Google meldt ook dat het later dit jaar nieuwe Google TV-apparaten op de markt gaat brengen. Dat is ook wel nodig: de huidige Google TV-lijn bestaat met name uit trage apparaten die over weinig grafische kracht beschikken. Het is volgens velen een vereiste dat Google TV zijn gebruikers de mogelijkheid geeft om fatsoenlijk games uit de Play Store te kunnen spelen.

De update naar Android 4.2.2 (Jelly Bean) verwijdert ook de flash-ondersteuning die nu nog mondjesmaat in Google TV aanwezig is. De plugin werd al door veel grote website geblokkeerd en Adobe stopte al meer dan een jaar geleden met de ontwikkeling van zijn Android-plugin.

Het is nog onduidelijk wanneer de update in Nederland arriveert.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu