De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste update voor Android Nougat verschijnt dit najaar

Wouter Nijsen
23 augustus 2016, 10:24
2 min leestijd
Eerste update voor Android Nougat verschijnt dit najaar

Google bracht Android 7.0 (Nougat) gisteravond uit, maar laat in een blogpost weten het besturingssysteem vaker te willen updaten. Daarnaast blijft het bètaprogramma bestaan, zodat gebruikers nieuwe versies kunnen testen. Bovendien kunnen we dit najaar al de eerste belangrijke update verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Vaker Android-updates

Hoewel de definitieve versie van Android Nougat pas sinds gisteravond te downloaden is, werkt Google al aan de eerste update voor het besturingssysteem. Het bedrijf laat weten dat het het vaker updates wil uitbrengen en beter gaat communiceren wanneer gebruikers deze update kunnen verwachten. Google zegt al te begonnen te zijn met de eerste onderhoudsupdate voor Android 7.0, die in de herfst moet verschijnen.

android nougat

Goed om te weten is dat de onderhoudsupdates verschillen van de beveiligingsupdates die maandelijks verschijnen. De updates brengen naast de nodige bugfixes ook kleinere nieuwe features met zich mee, die nu nog niet aanwezig zijn in Android Nougat. Google laat ook weten dat het bètaprogramma blijft bestaan en dat gebruikers de eerste Nougat-update al kunnen downloaden en testen voordat hij officieel wordt uitgebracht.

Tot op heden was Google niet altijd consistent met het uitbrengen van kleinere updates. Zo kregen Android 4.4 (KitKat) en Android 5.0 (Lollipop) updates met hogere versienummers, terwijl bij Marshmallow alleen Android 6.0.1 verscheen en nu dus al Android 7.0 wordt uitgebracht.

Geen Nexus 5

Een apparaat die waarschijnlijk helemaal geen Android Nougat-update krijgt, is de Nexus 5. De smartphone staat niet bij het lijstje van toestellen die van Google een update krijgen en blijft hierdoor dus steken op Android 6.0 (Marshmallow). Waarom de Nexus 5 niet wordt bijgewerkt is onduidelijk, maar mogelijk is het toestel volgens Google niet krachtig genoeg om de Android-versie te draaien. Gek genoeg wordt de General Mobile Android One, die over vergelijkbare specificaties beschikt, wél van een update voorzien.

Heb je een Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 of Nexus 9, dan kun je sowieso aan de slag met Nougat. De komende maanden worden ook toestellen van andere fabrikanten bijgewerkt, al duurt dit vaak veel langer. In ons Android 7.0 update-overzicht zie je of jouw telefoon een update krijgt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu