‘Google van plan eigen Nexus-tablets zelf te gaan verkopen’

Redactie
30 maart 2012, 19:30
1 min leestijd
‘Google van plan eigen Nexus-tablets zelf te gaan verkopen’
'Google van plan eigen Nexus-tablets zelf te gaan verkopen'

Volgens de kwaliteitskrant The Wall Street Journal is Google van plan een eigen online winkel te beginnen waar ze haar eigen Nexus-tablets kan verkopen. Naar verwachting zal Google in 2012 tenminste één eigen tablet op de markt brengen, die vermoedelijk door ASUS gemaakt gaat worden en voorzien zou zijn van Android 5.0 Jelly Bean. Deze tablet zou 199 dollar (of minder moeten gaan kosten) en de concurrentie aan moeten gaat met de Amazon Kindle Fire. De 7 inch tablet van webwinkel Amazon is na de iPad de succesvolste tablet in de Verenigde Staten.

In 2010 verkocht de zoekgigant de Google Nexus One op haar eigen website, maar dit was geen groot succes. Voornamelijk omdat het toestel alleen los te koop was (voor 529,99 dollar) en niet in combinatie met een abonnement. In de Verenigde Staten worden de meeste telefoons verkocht in combinatie met een abonnement, net als in Nederland het geval is. Kocht je een Nexus One dan moest je alsnog een abonnement bij T-Mobile afsluiten omdat dit de enige provider was die de hardware van de Nexus One ondersteunde.

Lees verder na de advertentie.

De ‘Nexus-tablet’ van Google zou een 7 inch scherm krijgen en zeer scherp geprijsd zijn om de concurrentie met andere tablets aan te kunnen gaan. Door deze tablet zelf rechtstreeks aan de consument te verkopen hoeft ze minder winst af te dragen aan derde partijen en kan ze de prijs laag houden. Zo zou Amazon haar Kinde Fire met een klein verlies verkopen omdat ze verwacht het tekort later weer terug te verdienen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu