Google verbetert haar zoekpagina voor tablets

Google verbetert haar zoekpagina voor tabletsOm het zoeken op de tablet te vereenvoudigen heeft Google haar zoekpagina aangepast. Als je nu iets zoekt op Google vanaf je tablet, krijg je een vereenvoudigde lay-out te zien van de zoekresultaten. Zo zijn de knoppen groter geworden en beter aan te raken, en is het gemakkelijker om door de zoekresultaten te ordenen. Daarnaast kun je nu sneller in verschillende categorieën zoeken zoals nieuws, video’s en shopping.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het zoeken naar afbeeldingen is ook vergemakkelijkt. Zo zie je nu grotere previews van afbeeldingen en is de laadtijd verminderd. Een handige toevoeging is de functie continuous scroll, hierbij kun je steeds naar beneden blijven scrollen waarbij steeds nieuwe afbeeldingen blijven laden.

De nieuwe zoekpagina is beschikbaar voor Android-tablets waarbij minimaal Android 3.1 nodig is en de iPad. De verbeterde zoekpagina is beschikbaar in 36 talen en wordt geleidelijk uitgerold. Het kan dus zijn dat je de vernieuwde zoekpagina nog niet ziet op je tablet.

Bron: Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.