Google verbetert mobiele zoekfuncties voor Android

Redactie
2 oktober 2009, 16:48
1 min leestijd
Google verbetert mobiele zoekfuncties voor Android
personalized search

Google heeft nieuwe functies toegevoegd aan de mobiele zoeksite: Local Search for Mobile en Personalized Suggest. Het wordt daarmee makkelijker om zoekresultaten nog eens na te lezen, die je eerder op je desktop hebt uitgevoerd. Local Search for Mobile geeft je de mogelijkheid om door categorieën te bladeren, zoals restaurants en winkels. Je kunt daarbij gaandeweg filteren: kies eerst winkels en daarna drogisten om te zien waar je terecht kunt voor een tube tandpasta. Bij de categorie ‘Starred Places’ zie je de plaatsen die je in Google Maps als favorieten hebt gemarkeerd.

Het idee is dat je bijvoorbeeld bij een vakantie de plekken aanvinkt die je wilt bezoeken en dat je ter plekke via je mobiele telefoon kunt zien waar je ook alweer naartoe wilde.

Lees verder na de advertentie.

starred places

Personalized Suggest synchroniseert de zoekopdrachten tussen je mobiele telefoon en je desktop. Ingewikkelde zoekopdrachten die je eerder op de desktop hebt uitgevoerd kun je op deze manier ook op je mobiele telefoon tevoorschijn halen, zonder dat je veel hoeft in te typen. Beide functies werken het best in de browser en (nog) niet in de Google-widget op het homescreen.

Meer info: Google-blog (Local Search for Mobile en Personalized Suggest

Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's