Google verkoopt Galaxy Nexus met HSPA+ voor 399 dollar

Redactie
24 april 2012, 18:11
1 min leestijd
Google verkoopt Galaxy Nexus met HSPA+ voor 399 dollar
google galaxy nexus

Google is weer begonnen met het rechtstreeks verkopen van Android-telefoons aan het publiek. Je kunt de Galaxy Nexus met HSPA+ simlockvrij kopen voor 399 dollar. In Google Play is daarvoor een nieuw tabblad ‘Devices’ toegevoegd. Google verkocht tot nu toe alleen de CDMA-versie van de Galaxy Nexus, bedoeld voor het netwerk van Verizon. Je betaalde daarvoor $199 dollar, maar moest er wel een verplicht tweejarig abonnement bij afstemmen. De nu verkrijgbare simlockvrije GSM-versie zonder abonnement is veel interessanter, omdat je die gewoon op de Europese netwerken kunt gebruiken.

Google begon bij de Nexus One voor het eerst met de verkoop van toestellen, direct via de eigen website. Het was de eerste keer dat Google fysieke producten verkocht, naast de petjes en t-shirts met Google die ze al in een aparte winkel verkochten. De Nexus-winkel ging echter na een paar maanden alweer dicht, wellicht omdat Google niet was opgewassen tegen de hoeveelheid klantenservice, die operators wel gewend zijn om te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Dat er nu toch weer een telefoon rechtstreeks via Google te koop is, is dus bijzonder. In de VS was de GSM-versie van de Galaxy Nexus alleen via het grijze circuit te koop. Google’s Director of Digital Content, Jamie Rosenberg, vertelde in een reactie dat Google in de markt heeft gezien, dat consumenten toch de flexibiliteit van een simlockvrije telefoon waarderen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu