Google vermijdt JavaOne-conferentie in verband met rechtszaak

Redactie
28 augustus 2010, 10:04
1 min leestijd
Google vermijdt JavaOne-conferentie in verband met rechtszaak

Google is dat jaar niet aanwezig op de JavaOne-conferentie. De reden: The Oracle Corporation. Dit bedrijf sleept Google voor de rechter, omdat het Amerikaanse bedrijf patenten schendt met betrekking tot Java. “Wij wilden graag aanwezig zijn op de conferentie, maar door de rechtszaak kunnen we niet openlijk onze visie over de toekomst van Java verspreiden”, zegt Joshua Bloch van Google op het weblog van Google Code. “En dit is pijnlijk, want wij hebben sinds 2004 deelgenomen aan iedere JavaOne-conferentie.”

The Oracle Corporation kocht begin dit jaar Sun Microsystems en beweert dat Google “bewust en herhaaldelijk Oracle`s Java-software gebruikte.” Google implementeert Java anders dan gebruikelijk en heeft een eigen virtuele Java-machine met de naam Dalvik gemaakt. Hier is Oracle niet blij mee. Volgens Oracle is Google`s mobiele besturingssysteem een concurrent van Java, en gebruikt het bedrijf Java-afgeleide technologieën zonder de juiste licentie.

Lees verder na de advertentie.

Gaat Google alle evenementen en conferenties vermijden? Nee, zegt Bloch. “Wij kijken ernaar uit om op andere beurzen aanwezig te zijn. Google is trots om deel te nemen aan de Java-gemeenschap.”

Via: PC World

Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's