Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google vernieuwt Android Market

Redactie
13 juli 2011, 11:05
2 min leestijd
Google vernieuwt Android Market
Google vernieuwt Android Market

Android Market is flink onder handen genomen met een nieuwe gebruikersinterface. Deze lijkt nu meer op de tabletversie van Google’s appstore. De nieuwe Market moet het gemakkelijker maken om applicaties te vinden. Een veelgehoord commentaar op de oude Market is dat de betere apps moeilijk te vinden zijn. Hoewel de update vooralsnog alleen in de Verenigde Staten officieel is uitgerold, is deze ook al op Nederlandse Android-telefoons te installeren.

In de nieuwe interface worden apps gerangschikt in lijsten. Een lijst bestaat uit twee kolommen naast elkaar waarbij je steeds naar onderen door kunt blijven scrollen. Als je nu een categorie selecteert kun je tussen de volgende tabbladen heen bladeren: ‘uitgelicht’, ‘populairst betaald’, ‘populairst gratis’, ‘best verdienende apps’, ‘beste nieuwe betaalde apps’, ‘beste nieuwe gratis apps’ en ‘in populariteit stijgend’. Je wisselt tussen tabbladen door naar links of rechts te vegen.

Lees verder na de advertentie.

Ook de applicatiepagina is aangepast. Nu kun je op deze pagina gemakkelijker informatie lezen over de app zoals de beschrijving en recencies van gebruikers. Het installeren, openen en verwijderen van apps vanuit de Market is nu ook mogelijk. Daarnaast zie je ook gerelateerde apps staan en kun je de app als ongepast markeren. Dit om Google te helpen malware te bestrijden. De zoekfunctie zou ook verbeterd zijn, iets wat bij de oude Market soms voor veel problemen kon zorgen.

De Amerikaanse versie van Android Market heeft nu ook de mogelijkheid om boeken te kopen en films te huren. Bij het selecteren van een film begint deze bijna meteen te spelen omdat die rechtstreeks naar je telefoon wordt gestreamt. Films zijn ook offline op te slaan op je Android-apparaat, zodat je ze ook kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Na het verstrijken van de huurperiode wordt de film automatisch weer verwijderd. Deze twee functies zullen binnenkort ook beschikbaar worden in een aantal landen, maar Google heeft nog niet bekend gemaakt welke dat zullen zijn.

De update van Android Market zal naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken wereldwijd worden uitgerold. Voor diegenen die niet kunnen wachten kunnen zelf de apk al installeren die hier te vinden is. Geheel op eigen risico natuurlijk, en minimaal Android 2.2 Froyo is verplicht. In de Nederlandse versie van de nieuwe Market is het kopen van boeken of films nog niet mogelijk. Apps downloaden is geen enkel probleem.

Bron: Android Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu