De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Adblocker voor Samsung-browser weer terug in Play Store

Wouter Nijsen
9 februari 2016, 15:12
1 min leestijd
Adblocker voor Samsung-browser weer terug in Play Store

Adblock Fast is terug van weggeweest. De adblocker voor de standaardbrowser van Samsung werd vorige week gelanceerd en snel erna  verbannen  uit Google Play. Daar is nu verandering in gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Google haalt Adblock Fast uit Play Store

Sinds vorige week is het  mogelijk om een adblocker te gebruiken met de standaardbrowser van Samsung. Deze browser staat voorgeïnstalleerd  op alle Samsung-toestellen en werd een tijdje geleden uitgebreid. Samsung stelde een api beschikbaar waarmee ontwikkelaars adblockers kunnen  maken. Adblock Fast, dat gratis is en  werkt met Android 5.0 (Lollipop) en versie 4.0 van Samsung Internet, is zo`n app.

De applicatie werd recent  echter door uit de Play Store gehaald.  De makers kregen van Google te horen dat hun app werd verwijderd  omdat ze zich niet aan de overeenkomsten voor ontwikkelaars hadden  gehouden. Het lijkt erop dat Adblock Fast verdween  omdat de adblocker ervoor zorgde dat sites  werden `verstoord`. Wat er precies verkeerd ging blijft onduidelijk, maar de app is nu weer te downloaden in de Play Store.

Crystal, de andere adblocker voor de Samsung-browser, werd overigens niet offline gehaald. Deze app blokkeert advertenties om pagina’s sneller in te laden en kan trackers, die je internetgedrag volgen, blokkeren. De applicatie werkt ook met Android 6.0 (Marshmallow) en is gratis beschikbaar in Google Play.

Voor gebruikers zonder Samsung-toestel is Adblock Plus momenteel de beste keuze. Ook handig is de Adblock Browser, die je huidige browser volledig vervangt  en storende  advertenties kan blokkeren.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu