De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google verwijdert malware op Android-toestellen

Redactie
7 maart 2011, 7:56
2 min leestijd

Het nieuws dat Google 21 malafide applicaties uit de Android Market heeft gehaald zal je de afgelopen week niet ontgaan zijn. In eerste instantie leek het erop dat Android-gebruikers zelf de schadelijke applicaties van hun telefoons moesten gooien, maar nu blijkt dat Google dit werk heeft gedaan. Google stuurde namelijk een beveiligingsupdate naar alle Android-toestellen. Deze update verwijdert de malware en zorgt er tevens voor dat virtuele achterdeuren gesloten worden, waardoor hackers geen toegang krijgen tot het systeem.

De meningen over deze beveiligingsupdate zijn wisselend. De één vindt het geweldig dat Google het probleem direct oplost, de ander vindt het maar niets dat Google de mogelijkheid heeft om allerlei dingen te veranderen op een telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers met schadelijke applicaties op hun telefoon krijgen binnen 72 uur een e-mail van Google dat de beveiligingsupdate is geïnstalleerd en dat de schadelijke software is verwijderd.

Het is nog onbekend hoeveel gebruikers zijn geïnfecteerd door de schadelijke applicaties. Beveiligingsexpert Rich Cannings van Google Android laat weten dat zo’n soortgelijke situatie niet vaker zal voorkomen. “We hebben een aantal maatregelen genomen, waardoor er voorkomen wordt dat dit soort applicaties opnieuw in de Android Market verschijnen”, legt Cannings uit.

Nog één keer de lijst met alle schadelijke applicaties. Let op: sommige applicaties hebben namen van populaire apps (zoals PewPew en Spider Man), maar als je de originele versie hebt geïnstalleerd dan hoef jij je geen zorgen te maken.

– Falling Down
– Super Guitar Solo
– Super History Eraser
– Photo Editor
– Super Ringtone Maker
– Super Sex Positions
– Hot Sexy Videos
– Chess
– Falldown
– Hilton Sex Sound
– Screaming Sexy Japanese Girls
– Falling Ball Dodge
– Scientific Calculator
– Dice Roller
– 躲避弹球
– Advanced Currency Converter
– APP Uninstaller
– PewPew
– Funny Paint
– Spider Man
– 蜘蛛侠

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu