Google haalt Taliban-app uit de Play Store

Jarno Stinissen
4 april 2016, 10:31
1 min leestijd
Google haalt Taliban-app uit de Play Store

De Afghaanse Taliban-app is door Google verwijderd uit de Play Store. De app was afgelopen vrijdag gelanceerd en werd vrijwel direct opgemerkt door jihadmonitor SITE.

Lees verder na de advertentie.

Google verwijdert Taliban-app

De app ‘Alemarah’ had als doel om via de Play Store een breed publiek te bereiken en te informeren. Zo waren er officiële toespraken, verklaringen en videofilmpjes  in  te zien van extremisten, die momenteel  een hevige strijd voeren in Afghanistan.

Taliban-app

Google heeft inmiddels bevestigd dat de controversiële app sinds zondag niet meer te downloaden is in Google Play. Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet weten dat ze niet op de hoogte waren van het bestaan van de Taliban-app.

Digitale Taliban-kanalen

De applicatie behoorde tot de digitale campagne van de Taliban. De extremistische beweging wil via het internet  een groter publiek aantrekken. Naast de verwijderde app zijn er verschillende sociale netwerksites te vinden van de extremistische beweging. Veelal wordt er propaganda verspreid via de kanalen waar de Afghaanse regering in een kwaad daglicht wordt gesteld.

Daarnaast beheert de Taliban een eigen kanaal op de versleutelde chatdienst Telegram, en toont het dagelijks updates over alle gebeurtenissen in Afghanistan op haar eigen website. Deze is in vijf talen beschikbaar, waaronder het Engels.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu