Google ondertekent verzoek om NSA hervorming

Gijs Ettes
9 december 2013, 8:06
1 min leestijd
Google ondertekent verzoek om NSA hervorming
NSA hervorming

Acht van de grootste technologiebedrijven, waaronder Google, zijn een campagne gestart voor een hervorming van de Amerikaanse geheime dienst, de NSA. Naast Google nemen ook AOL, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter en Yahoo deel aan de campagne voor de NSA hervorming.

Het gaat hierbij dus alleen om grote bedrijven die hun klanten vragen om persoonsgegevens. Zij vinden dat de autoriteit van overheden om zomaar deze gegevens op te vragen, moet worden beperkt. Daarnaast vinden de bedrijven dat de Amerikaanse overheid transparanter moet zijn over haar eisen aan bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

De brieft, die schriftelijk verzoekt om een NSA hervorming en vandaag in de Amerikaanse nationale nieuwsmedia wordt gepubliceerd, start als volgt:

“We begrijpen dat overheden de plicht hebben hun burgers te beschermen, maar de onthullingen van deze zomer onderstrepen de noodzaak om de afluisterpraktijken van regeringen wereldwijd te hervormen.“

Volgens topman Larry Page van Google is de veiligheid van gebruikersdata essentieel, maar wordt dit ondermijnd door overheden die zonder pardon data verzamelen en hier geen transparantie over geven.

Het is overigens niet de eerste keer dat de technologiebedrijven een verzoek doen aan de Amerikaanse overheid. Afgelopen oktober schreven ze al een open brief waarin verzocht werd om NSA hervorming. Resultaat bleef uit, waardoor ze het nu opnieuw proberen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu