Google Visual Search komt naar Android
Wouter Nijsen

google brilGoogle Visual Search is de nieuwste zoekdienst van Google. Via deze service maak je als gebruiker een foto van een object, waarna de Visual Search-dienst je een lijst met relevante zoekresultaten over het gefotografeerde object laat zien. Een mogelijke toepassing is bijvoorbeeld het maken van een foto van een schilderij in een museum. De VMS service toont je vervolgens alle informatie die beschikbaar is over het schilderij. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook audio- of videoclips over het kunstwerk of de kunstenaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als je verbonden bent met een 3G-netwerk zou de reactietijd van het systeem korter dan een seconde zijn. Dit betekent dat informatie dus snel beschikbaar is. Google Visual Search maakt gebruik van visuele herkenningstechniek in combinatie met location based services, om nauwkeurige resultaten te tonen. De techniek staat intern bekend onder de codenaam Google Goggles en komt ook naar Android, beweert eWeek. Google Visual Search, de volgende stap in de ontwikkeling van augmented reality?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.