Google voegt opslagruimte Gmail, Drive en Google+ samen

Shared storageGoogle geeft gebruikers voortaan een gezamenlijke 15GB aan opslagruimte die door Gmail, Drive en Google+ wordt gedeeld. Dit heeft Google op zijn Drive-blog bekendgemaakt. Gebruikers hadden eerder de beschikking over 10GB aan opslagruimte voor Gmail en 5GB voor zowel Drive als Google+. Het grote voordeel van de nieuwe 15GB aan opslagruimte is de flexibiliteit, want gebruikers kunnen zelf het aantal GB’s aan een dienst toewijzen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Door de flexibiliteit wordt het mogelijk om bijvoorbeeld 10GB aan Drive, voor onder andere video’s, grote bestanden en documenten, te koppelen, en de rest onder Gmail en Google+ te verdelen. Anderen kunnen meer opslagruimte aan Google+ koppelen, wat handig is voor de opslag en het delen van foto’s en video’s bij bepaalde apps.

screenshots_0000_consumerHet gebruik en toewijzen van de opslagruimte wordt geïllustreerd door een circeldiagram waar je de opslagruimte kunt bekijken, aanpassen en upgraden. In plaats van de bestaande upgrade van 25GB voor 2,49 dollar per maand kunnen gebruikers voortaan voor 4,99 dollar per maand 100GB aan opslagruimte huren. Dit is ook direct het goedkoopste opslag-abonnement. De 100GB is naar eigen wens over de drie verschillende diensten te verdelen. De 15GB aan opslagruimte en nieuwe abonnementsdiensten worden de komende weken naar Google-gebruikers uitgerold en zullen voor het eerst in Drive te zien zijn.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over Gmail.