De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google voegt screenshot-navigatie toe aan webversie Android Market

Wouter Nijsen
28 mei 2011, 21:55
1 min leestijd
Google voegt screenshot-navigatie toe aan webversie Android Market
android-market

De webversie van de Android Market (te bereiken via market.android.com) is een welkome en handige aanvulling op de Android Market op je Android-device. Er is wel het één en ander op te merken op ondermeer de zoekfunctie, maar vooral de mogelijkheid om over-the-air nieuwe apps op je Android-toestel te zetten is een aardige optie. De user-interface van de Android web-Market ziet er op zich prima uit, ware het niet dat de manier waarop je screenshots op een groter formaat kunt bekijken niet echt de schoonheidsprijs verdient. Van enige navigatiemogelijkheid is geen sprake en wanneer je het screenshot weer wilt sluiten dien je op zoek te gaan naar een wel erg klein uitgevallen “x”. De door Google gebruikte ‘lightbox kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Dat is nu gebeurd.

Google heeft recent een wijziging doorgevoerd die het bekijken van screenshots een stuk praktischer maakt. Wanneer je nu een screenshot in een groter formaat bekijkt dan zie je bovenin de ‘lightbox’ nu een aantal navigatieknoppen waarmee je voor- en achteruit door de galerij kunt bladeren en een afbeelding zelfs linksom en rechtsom kunt roteren. Om de lightbox weer te sluiten hoef je niet langer op zoek te gaan naar de bekende “x” maar volstaat het om ergens in het scherm te klikken of de esc-toets te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Al met al geen schokkend grote wijziging in de user-interface, maar wel één die ervoor zorgt dat in ieder geval de screenshots eenvoudiger te bekijken zijn. De update van de Android web-Market wordt in fases uitgerold dus het kan zijn dat je niet direct de nieuwe lightbox-interface te zien krijgt.

Android Market_Navigatie screenhots

Via: Pocketnow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu