De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 leuke experimenten laten zien wat de Google Assistant kan

Thomas Haenen
9 november 2017, 12:17
3 min leestijd
Deze 4 leuke experimenten laten zien wat de Google Assistant kan

De Google Assistant wordt niet alleen slimmer, maar ook veelzijdiger. Vier nieuwe experimenteren van Google laten zien wat jij allemaal met je stem kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Google Voice Experiments: probeer ze nu

Nog niet zo heel lang geleden was stembesturing vooral frustrerend. Als een apparaat al stembesturing had, kon je er slechts een paar acties mee uitvoeren en werd tevens een vrij exacte uitspraak vereist. In korte tijd is er echter veel veranderd. De Google Assistant staat inmiddels op vrijwel elke Android-smartphone. Die stemgestuurde assistent heeft bovendien steeds meer opties.

Die opties worden niet meer alleen door Google zelf ontwikkeld, maar ook door elke ontwikkelaar met interesse. Eerder dit jaar heeft Google namelijk verschillende api’s vrijgegeven waar iedereen mee aan de slag kan. Dit zijn zogenaamde gereedschappen waarmee je andere acties aan de assistent koppelt, en gemakkelijk een gesprek voor de assistent bouwt. Om het gemak daarvan in de spotlights te zetten, heeft Google een aantal Voice Experiments online gezet. Onderstaande vier kleine experimenten werken op Google Home, jouw smartphone of zelfs in de browser en laten zien wat jij met je stem kan.

1. Mystery Animal

Heb je Twenty Questions wel eens gespeeld? EĂ©n van je vrienden neemt een object of persoon in gedachten, en jij mag twintig vragen stellen om te raden wat het precies is. Mystery Animal is daar een variant op. Je hebt twintig vragen om te raden welk dier de Google Assistant in gedachten heeft. Je mag alleen ja- en nee-vragen stellen, zoals ‘Heb je veren?’ of ‘Leef je in het bos?’. Roep ‘Hey Google, talk to Mystery Animal’ tegen je Google Home om te raden, of probeer het via onderstaande site.

→ Probeer Mystery Animal in je browser

2. Story Speaker

Bedenk je graag je eigen verhalen voor het slapen gaan, maar ben je niet altijd op tijd thuis om ze aan je kinderen te vertellen? Story Speaker helpt je een handje. Aan de hand van templates voor Google Drive bouw je je eigen verhaal uit, die Google Home vervolgens ‘s avonds kan voorlezen. Je kunt zelfs interactieve keuzes in je verhaal bouwen, zodat het verhaal bijvoorbeeld verandert als je links of rechts gaat bij een splitsing. Programmeerkennis is niet vereist: je schrijft het verhaal gewoon in je browser.

→ Schrijf een Story Speaker-verhaal met Google Docs

3. Meme Buddy

Fan van memes, maar te weinig Photoshop-kennis om ze zelf te maken? Meme Buddy helpt je een handje. Deze bot vraagt je eerst welke foto je nodig hebt (zoek bijvoorbeeld op kattenfoto’s), en laat je daarna je memetekst voorlezen. Vervolgens doet Meme Buddy de rest en wordt alles automatisch gecombineerd. Zelf inspiratieloos? De assistent kan ook een willekeurige tekst op je foto’s plakken.

→ Probeer Meme Buddy in je browser

4. MixLab

Voor muzikale types is er MixLab. Je kunt deze bot om willekeurige instrumenten vragen, en deze combineren met elkaar of met je eigen muziek. Vraag bijvoorbeeld om jazzy drums, of een funky gitaar en zing er zelf overheen. Doordat je het met je stem doet, kun je gemakkelijk aanpassingen maken aan de beat terwijl je zelf met een instrument in de weer bent.

→ Probeer MixLab in je browser

Helaas is de Google Assistant nog niet in het Nederlands beschikbaar. Door de systeemtaal je smartphone naar Engels aan te passen, kun je er echter toch al mee aan de slag. Onlangs is tevens de compacte Google Home Mini in verschillende buurlanden verschenen. In onze eerste indruk van de Google Home Mini lees je wat je daar allemaal mee kan.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home Mini
Google Home Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu