De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Voice stopt met omzetten van nieuwe voicemails naar tekstberichten

Dennis de Vries
7 augustus 2019, 11:04
1 min leestijd
Google Voice stopt met omzetten van nieuwe voicemails naar tekstberichten

Vanaf vrijdag kunnen gebruikers van Google Voice geen tekstbericht meer krijgen met daarin de inhoud van een nieuwe voicemail. De berichten worden te vaak geblokkeerd door telefoonproviders.

Lees verder na de advertentie.

Geen sms van Google Voice voicemails meer

Google verwijdert daarmee een handige functie uit Voice. Gebruikers konden gebruikmaken van de spraak-naar-tekst-software om voicemails direct als tekstbericht op hun telefoon te lezen. Vanaf vrijdag verdwijnt deze functie.

Dat blijkt uit een e-mail die Google aan Voice-gebruikers heeft verstuurd. Journalist Brian Krebs plaatste het bericht op Twitter. In de boodschap staat dat Google de functie niet langer aanbiedt, omdat het niet kan garanderen dat de berichten aankomen. Telefoonproviders houden automatisch aangemaakte tekstberichten vaak automatisch tegen.

Google voice voicemails tekstberichten

Spamfilters voor ‘robocalls’

De boosdoener is de toename van zogenaamde ‘robocalls’. Die worden in de Verenigde Staten veel gebruikt, bijvoorbeeld om politieke campagnes te voeren. Een programma draait daarbij automatisch telefoonnummers en laat daarna een vooraf opgenomen boodschap horen. Veel telefoonproviders hebben inmiddels een filter om dit soort telefoontjes tegen te houden.

Spamfilters van providers

In dat spamfilter blijven ook andere geautomatiseerde diensten hangen. De berichtendienst van Google Voice schrijft deze robocalls ook automatisch uit, waardoor ze vaak niet door het filter komen. Google kan daarvoor zelf geen oplossing bieden en besluit daarom de stekker uit de functie te trekken. Gebruikers kunnen er wel voor kiezen om voicemails als e-mail te ontvangen, of in de Google Voice-app terug te lezen.

Google Voice is een slimme telefoondienst van Google. Daarmee krijgen gebruikers een nieuw telefoonnummer en kunnen ze gratis of voordelig bellen. De meeste telefoongesprekken lopen via internet, waardoor er geen belminuten betaald hoeven te worden. In Nederland is Google Voice beschikbaar voor organisaties die een zakelijk G Suite-abonnement hebben.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu