Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Google werkt aan vpn-dienst Android voor veilig versleuteld internetten’

Redactie
14 maart 2015, 9:12
1 min leestijd
‘Google werkt aan vpn-dienst Android voor veilig versleuteld internetten’

Google werkt aan een Android VPN, waarmee gebruikers hun internetconnectie kunnen beveiligen en versleutelen als ze met een openbaar wifi-netwerk verbinden.

Lees verder na de advertentie.

De vpn-dienst is ontdekt in Android 5.1 Lollipop, door de website Pocketables. De functie werkt nog niet volledig, maar er is een melding gesignaleerd waarin Google aangeeft dat de betreffende Android-gebruiker verbindt met een openbaar wifi-netwerk, en dat diegene gebruik kan maken van de Google vpn.

Een vpn-verbinding versleutelt en beveiligt de internetconnectie, waardoor derden – zoals een internetprovider of anderen in hetzelfde netwerk – niet kunnen zien wat je aan het doen bent. Vpn-verbindingen worden gebruikt door mensen die hun connectie willen beschermen tegen pottekijkers, maar ook door mensen die geblokkeerde websites willen bezoeken. Daarom is het gebruik van vpn-verbindingen heel hoog in landen als China, Syrië en Rusland.

Google vpn: waarom?

Met de Google vpn zou de internetgigant Android-gebruikers de mogelijkheid willen geven om veilig met een openbaar wifi-netwerk te verbinden. Denk maar eens aan de keren dat jij daarmee verbonden bent geweest; in de McDonalds, Starbucks of het station. Bij een openbaar wifi-netwerk is het voor anderen relatief eenvoudig om mee te gluren met jouw internetgebruik – en al helemaal als je onversleuteld  surft.

Mogelijk wil Google met de vpn-verbinding Android-gebruikers een extra beveiligingslaag bieden. Daarnaast zou het mogelijk zijn dat Google middels deze vpn-verbinding advertenties gaat tonen, om op deze manier geld te verdienen aan zijn gebruikers.

Laatste nieuws over Google

Bron: Pocketables
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu