‘Google werkt aan vpn-dienst Android voor veilig versleuteld internetten’

Redactie
14 maart 2015, 9:12
1 min leestijd
‘Google werkt aan vpn-dienst Android voor veilig versleuteld internetten’

Google werkt aan een Android VPN, waarmee gebruikers hun internetconnectie kunnen beveiligen en versleutelen als ze met een openbaar wifi-netwerk verbinden.

Lees verder na de advertentie.

De vpn-dienst is ontdekt in Android 5.1 Lollipop, door de website Pocketables. De functie werkt nog niet volledig, maar er is een melding gesignaleerd waarin Google aangeeft dat de betreffende Android-gebruiker verbindt met een openbaar wifi-netwerk, en dat diegene gebruik kan maken van de Google vpn.

Een vpn-verbinding versleutelt en beveiligt de internetconnectie, waardoor derden – zoals een internetprovider of anderen in hetzelfde netwerk – niet kunnen zien wat je aan het doen bent. Vpn-verbindingen worden gebruikt door mensen die hun connectie willen beschermen tegen pottekijkers, maar ook door mensen die geblokkeerde websites willen bezoeken. Daarom is het gebruik van vpn-verbindingen heel hoog in landen als China, Syrië en Rusland.

Google vpn: waarom?

Met de Google vpn zou de internetgigant Android-gebruikers de mogelijkheid willen geven om veilig met een openbaar wifi-netwerk te verbinden. Denk maar eens aan de keren dat jij daarmee verbonden bent geweest; in de McDonalds, Starbucks of het station. Bij een openbaar wifi-netwerk is het voor anderen relatief eenvoudig om mee te gluren met jouw internetgebruik – en al helemaal als je onversleuteld  surft.

Mogelijk wil Google met de vpn-verbinding Android-gebruikers een extra beveiligingslaag bieden. Daarnaast zou het mogelijk zijn dat Google middels deze vpn-verbinding advertenties gaat tonen, om op deze manier geld te verdienen aan zijn gebruikers.

Laatste nieuws over Google

Bron: Pocketables
Categorie: Android OS
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's