De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Headset Google moet vr en ar combineren’

Thomas Haenen
18 juli 2016, 13:43
2 min leestijd
‘Headset Google moet vr en ar combineren’

Geruchten dat Google zijn vr-bril geschrapt heeft blijken niet helemaal te kloppen. Nieuwe bronnen beweren dat het bedrijf nog altijd werkt aan een headset die virtual reality en augmented reality moet combineren.

Lees verder na de advertentie.

Google vr en ar

Met de headset wil Google vr en ar combineren, zo beweert Engadget. Volgens bronnen die de site sprak werkt het bedrijf aan een geavanceerde headset die de twee technologieen moet combineren. Daarmee wordt een gerucht van dit weekend tegengesproken. Zondag dook een gerucht op dat Google zijn plannen voor een vr-bril had geschrapt om te focussen op Daydream, het virtual reality-platform voor Android.

Nu blijkt dat de losstaande vr-bril plaats gemaakt heeft voor een bril die virtual reality en augmented reality moet combineren. Een kleine groep binnen Google’s researchafdeling zou al enkele maanden aan het project werken.

Google vr-headset zonder smartphones

Wat de combinatie van augmented reality en virtual reality precies betekent wordt uit het gerucht nog niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat het een losstaand product moet worden en dat er geen smartphone of tablet op aangesloten moet worden om te werken. De headset zou zijn eigen hardware en scherm hebben. Dit in tegenstelling tot Daydream, waarvoor wel een Android-toestel vereist is.

google daydream games

De combinatie die Google voor ogen heeft is relatief uniek. Zo zijn er al wel verschillende virtual reality-brillen, zoals Oculus van Facebook en de HTC Vive. Augmented reality staat nog in zijn kinderschoenen, maar onder andere Microsoft werkt al geruime tijd aan zijn Hololens. Pokémon GO, de game die inmiddels op miljoenen smartphones staat wereldwijd, maakt ook veelvuldig gebruik van de technologie.

Google zou vooral willen focussen op augmented reality, waarbij virtuele voorwerpen in de echte wereld getoond kunnen worden. Waar de meeste vr-brillen nu vooral gebruikt worden voor games, zou Google andere plannen hebben voor zijn headset.

Wanneer we de nieuwe headset precies in de winkels kunnen verwachten is nog onbekend. Google zou veel vertrouwen hebben in het product en het als de volgende grote stap na Project Daydream zien, maar vooralsnog werkt er slechts een klein team aan. Het kan dus nog geruime tijd duren voor we er meer over horen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu