‘Nieuwe Google-vacatures wijzen op grootse VR-plannen’

Thomas Haenen
13 maart 2017, 13:59
2 min leestijd
‘Nieuwe Google-vacatures wijzen op grootse VR-plannen’

Google heeft mogelijk grootse plannen voor virtual en augmented reality, zo blijkt uit enkele vacatures die het bedrijf recent heeft toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google vr-vacatures

In de afgelopen maanden zijn er een groot aantal vacatures toegevoegd voor Google’s virtual en augmented reality-team, zo ontdekte Road to VR. Dat suggereert dat Google deze divisie fors wil uitbreiden en dat het grootste plannen heeft op dit technologisch vlak.

De eerste Google vr-vacatures die opdoken zaten vooral in de technische hoek. Zo zocht Google onder andere techneuten die konden helpen bij het ontwikkelen van consumentenhardware van concept naar massaproduct. Dit weekend doken er echter ook vacatures op voor een ‘Technical Lead Product Design Engineer’ en een ‘Hardware Validation Manager’. Bij de beschrijvende teksten wordt onder andere genoemd dat deze medewerkers productiefaciliteiten bezoeken en inspecteren.

Google vr-vacatures

Google zegt op zoek te zijn naar medewerkers die “een team opbouwen en manager dat verantwoordelijk is voor het controleren van hardware en het verbeteren van wearables op het gebied van virtual en augmented reality,” aldus de vacature.

Google en virtual reality

Daarmee lijkt Google serieus te gaan investeren in virtual en augmented reality. Het bedrijf was er op beide gebieden relatief vroeg bij. Google Cardboard bracht simpele vr naar een groter publiek in 2014, terwijl Google Glass in 2013 tot de eerste hardwareproducten met augmented reality behoorde.

Beide kenden echter hun beperkingen. Zo vereist Google Cardboard (en semi-opvolger Daydream View) een smartphone om als beeld te dienen. Google Glass had een stevige adviesprijs en werd slechts beperkt geproduceerd.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Google werkt aan een zelfstandige virtual reality-headset, waarvoor geen smartphone vereist is. Deze is een stuk krachtiger en kan als concurrent voor de HTC Vive en Oculus Rift dienen. De genoemde vacatures lijken dit gerucht in ieder geval te ondersteunen. Wanneer het nieuwe product in de winkels moet liggen is nog onbekend. Mogelijk horen we er meer over op Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google die in mei plaats zal vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Road to VR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu