Google Wallet: mobiele betaaldienst van Google aangekondigd

Redactie
26 mei 2011, 22:43
2 min leestijd
Google Wallet: mobiele betaaldienst van Google aangekondigd
google wallet

Google heeft vanavond de mobiele betaaldienst Google Wallet aangekondigd onder de slogan: “Vaarwel portemonnee. De telefoon neemt het over”. Voorlopig werkt Google Wallet alleen voor klanten van de Amerikaanse operator Sprint, die beschikken over een Nexus S. De verwachting is dat de iPhone nu ook snel zal volgen, in de vorm van een app met eventueel een losse sticker. Google kondigde de nieuwe betaaldienst aan op een persconferentie op het Google-kantoor in New York.

Er valt namelijk geld te verdienen. Google Wallet is een mobiel betaalsysteem waarbij Google zich nog dieper in onze dagelijkse bezigheden kan nestelen. Google Wallet draait als native applicatie op je mobiele apparaat, waarbij de Nexus S al standaard is voorzien van een NFC-chip. Daarnaast is er Google Offers, een variant op Groupon, waarbij je kortingen en aanbiedingen krijgt, die je met je mobiele telefoon kunt inwisselen. Kom je een aanbieding op een website tegen, dan kun je deze met één klik naar je Google Wallet sturen. Er zijn ook aanbiedingen die je met de camera van je toestel kunt fotograferen, bijvoorbeeld bij posters en advertenties in tijdschriften.

Lees verder na de advertentie.

Als je wilt betalen beweeg je je toestel langs een draadloze betaalterminal. De transactie wordt binnen een paar seconden verwerkt en meteen afgerekend met je bank. Je saldo neemt dus meteen af. Ook aanbiedingen en het sparen van punten wordt op deze manier geregeld, door je toestel langs een terminal te halen. Volgens Google kunnen we straks ook boardingpasses, tickets, sleutels en ID’s in zo’n Google Wallet opslaan. Een deel van die mogelijkheden zitten er al in: zo kun je creditcardgegevens, nummers van loyaltycards, giftcards en dergelijke opslaan in je Wallet. Alle kassabonnetjes zijn verleden tijd, want je krijgt voortaan elektronische bonnetjes. Als je met je aankoop terug gaat naar de winkel is de vraag: “Hebt u het bonnetje nog?” dan ook overbodig geworden: die zit gewoon in je telefoon.

google wallet terminal

Naast een Nexus S 4G en een Sprint-abonnement heb je ook een Citi MasterCard nodig. In de winkels zijn MasterCard PayPass-terminals nodig. later zal de dienst verder worden uitgebreid met meer partners; op het moment kun je onder andere bij broodjesketen Subway en bij warenhuis Macy’s terecht. Heb je niet de juiste creditcard, dan kun je via Google ook een prepaid creditcard aanschaffen, waar je vooraf een tegoed op kunt storten.

Momenteel is er alleen een Android-app die is beveiligd met een pincode. Er is tijdens de persbijeenkomst nog niet gesproken over andere platformen. Er is momenteel een veldtest gaande en daarna zal de dienst officieel beschikbaar komen voor de gewone gebruiker.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu