Google Wave: wat is dat?

Redactie
2 oktober 2009, 20:58
1 min leestijd
Google Wave: wat is dat?
google wave

Iedereen praat de afgelopen dagen over Google Wave. Er zijn invites verstuurd, maar die zijn niet zomaar in handen te krijgen. Ondertussen zijn er honderdduizend mensen wereldwijd die al toegang hebben gekregen en de eerste stappen zetten in de wondere wereld van Google Wave. Daarmee zal e-mail opnieuw worden uitgevonden, als we Google mogen geloven. Het combineert e-mail, documenten en sociale netwerkdiensten op een manier die nog niet eerder is vertoond.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste punten om te onhouden:

1. Google Wave is niet nieuw. Veel onderdelen van Google Wave betaan al langer, zoals Gmail, Google Maps, Reader en Docs). Wel nieuw is dat Google Wave ze allemaal samenbrengt in één scherm.

2. Realtime samenwerken. Deelnemers kunnen commentaar geven op documenten en live meekijken hoe collega’s teksten intypen. Je ziet daarbij dus ook meteen de typfouten die iemand maakt en niet pas wanneer er op Enter of Send is gedrukt.

3. Van alles wat. Google Wave is e-mail, documenten, foto’s, video’s, instant messaging, items indelen in mappen… allemaal bedoeld om beter te kunnen communiceren. Het onderscheid tussen de verschillende communicatiemethoden valt weg.

4. Alles online. Google Wave ontleent z’n bestaansrecht aan het web. Alle functies zijn op het web aanwezig en op elk apparaat waarmee je internettoegang hebt, zou je ook probleemloos toegang tot alle Google Wave-functies moeten hebben. Of dat werkelijk zo is, moet de dienst nog wel bewijzen. Eerdere ervaringen met Android klonken nog niet overtuigend.

Lifehacker heeft een filmpje gepubliceerd, waarin alles nog eens duidelijk wordt uitgelegd:

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's