Google kondigt Wear OS H aan: 3 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
15 november 2018, 20:27
2 min leestijd
Google kondigt Wear OS H aan: 3 verbeteringen op een rij

Wear OS H zorgt ervoor dat je langer van je horloge kunt genieten en beter kunt multitasken. De update voor Android-smartwatches rolt in de komende maanden uit en deze 3 verbeteringen mag je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS H: langere accuduur en meer

Google heeft de afgelopen maanden flink gesleuteld aan haar besturingssysteem voor slimme horloges en doet het voorlopig niet rustiger aan. Het bedrijf heeft namelijk Wear OS H aangekondigd. Deze update brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee. Dit zijn de 3 belangrijkste.

1. Langere accuduur

Niets vervelender dan een smartwatch zonder stroom. Wear OS H gaat ervoor zorgen dat je langer met je accu kunt doen door enkel het tijdstip op het scherm te tonen zodra je minder dan 10 procent batterij over hebt.

Wear OS H

Daarnaast schakelt je Android-horloge zich binnenkort automatisch uit wanneer je ‘m langer dan een half uur niet om hebt. Je smart watch gaat automatisch in een besparingsmodus waardoor hij minder stroom verbruikt.

2. Doorgaan waar je gebleven was

Een andere fraaie toevoeging is ‘smart app resume’. Deze functie zorgt ervoor dat je in een app automatisch verdergaat waar je was gebleven. Dit bespaart een hoop tijd, omdat je zo niet eerst hoeft te zoeken naar waar je was gebleven.

Momenteel is het nog zo dat een app automatisch afsluit zodra je een ander programma opent. Op Android-telefoons is het natuurlijk al veel langer gebruikelijk dat apps ‘onthouden’ waar je gebleven was.

Lees ook: Tussenstand: dit is de staat van Wear OS in 2018

Qualcomm Snapdragon Wear 3100

3. Makkelijker afsluiten

Tot slot wordt het een stuk simpeler om je horloge compleet uit te zetten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de powerknop ingedrukt houden, waarna er een menu tevoorschijn komt waarin je ‘uitzetten’ kiest. Momenteel zet je Android-smartwatches nog uit via het instellingenmenu.

Beschikbaarheid

Wear OS versie H wordt in de komende maanden uitgerold. Je krijgt vanzelf een notificatie met daarin de vraag of je de software wilt downloaden. De specifieke releasedatum verschilt per merk en model. Zodra er meer bekend wordt gemaakt lees je dat uiteraard als eerst hier. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Het laatste nieuws over Wear OS

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu