Zo ziet het nieuwe Google Weer voor Android eruit

Redactie
22 januari 2016, 12:23
1 min leestijd
Zo ziet het nieuwe Google Weer voor Android eruit

Google heeft de weerkaart in de Google Zoeken-app  van Android van een flinke update voorzien die zowel visuele als functionele verbeteringen introduceert. Wanneer die  in ons land beschikbaar worden, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Google Weer-update

Begin deze maand  werd bekend dat Google bezig was de weer-functie van Android te updaten. Het bedrijf is nu gestart met de uitrol van de nieuwe versie, waardoor de visuele en functionele veranderingen duidelijk worden. De Google Weer-update toont  veel meer informatie en zorgt ervoor dat  de achtergrond mee verandert met de weersomstandigheden. De huidige look en feel van de functie  is nogal basic, met een witte achtergrond met slider. In het nieuwe Google Weer kan het zonnig zijn of juist sneeuwen op je Android-smartphone.

Nieuwe Google Weer-update

Verder zorgt de update ervoor dat je meer informatie krijgt dan voorheen wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Geef  je Google bijvoorbeeld de zoekopdrachten ‘weer’ of ‘gaat het regenen vandaag’, dan komt  meer informatie tevoorschijn op je Android. Zo bevat het antwoord onder meer de de weersomstandigheden per uur, de kans op regen, alarmeringen, een voorspelling voor de komende tien dagen, de luchtkwaliteit, uv-index, tijden voor zonsopkomst en zonsondergang.

Bovendien is het mogelijk om bij de resultaten van je zoekopdracht je favoriete locaties toe te voegen door op een bepaalde locatie te zoeken en deze via ‘Toevoegen’ op te slaan. In een speciaal dropdown-menu worden deze locaties bewaard voor een volgende zoekopdracht.

Beschik jij al over de  nieuwe features? Laat het ons weten in de comments.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu