Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google werkt aan Android-update om Galaxy Nexus-verbod te omzeilen

Redactie
4 juli 2012, 10:57
1 min leestijd
Google werkt aan Android-update om Galaxy Nexus-verbod te omzeilen
Galaxy Nexus

Google is op het moment druk bezig met een update voor de Galaxy Nexus, die ervoor moet zorgen dat de smartphone geen patenten van Apple meer schendt. Op deze manier zou het verkoopverbod opgeheven kunnen worden. De update zou een aantal kleine wijzigingen krijgen, waaronder een aangepaste en versimpelde zoekbalk. Google heeft de verkoop van de smartphone tot die tijd gestaakt.

Google verkoopt de Galaxy Nexus niet meer via de Amerikaanse Google Play-website. De smartphone werd daar eerst aangeboden voor 349 dollar. Amerikanen die de smartphone nu via de site proberen te kopen kunnen hun e-mailadres achterlaten om te horen wanneer hij weer leverbaar is. Het stoppen van de online verkoop is opmerkelijk: De verkoop van de Galaxy Nexus werd onlangs in de Verenigde Staten verboden, naar aanleiding van een rechtszaak met Apple. Google werkt ondertussen aan een software-update om het verbod op te heffen.

Of Google de online verkoop heeft gestaakt wegens het opgelegde verkoopverbod is nog niet duidelijk. Google weigerde tegenover The Verge te bevestigen waarom de verkoop tot een halt is geroepen, maar zegt vanaf volgende week de smartphone weer aan te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu