De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan eigen AirPlay-dienst voor Android-toestellen

Redactie
20 november 2012, 15:06
1 min leestijd
Google werkt aan eigen AirPlay-dienst voor Android-toestellen

Google werkt aan een eigen dienst waarmee je media van een Android-toestel naar een tv en speakerset kan streamen. De dienst moet gaan concurreren met Apple’s populaire AirPlay en wordt geheel open source – net als Android. Een week geleden implementeerde Google al een verzend naar tv-optie in de officiële YouTube-app en volgens Google’s product manager Timbo Drayson is dit nog maar het begin: “We willen echt vooruitgang gaan boeken in deze industrie.”

De technologie die Google wil gaan ontwikkelen, komt niet geheel onverwacht. Google lanceerde in de zomer de Nexus Q, een mediaspeler om muziek en video’s mee te streamen. De Nexus Q was door de hoge prijs en vele bugs geen succes en werd later door Google teruggetrokken. De internetgigant gaat zich nu op streaming tussen Android-toestellen en GoogleTV focussen.

Lees verder na de advertentie.

De eerste stap is met de officiële YouTube-app gezet. Hiermee kun je vanaf de bank een YouTube-video naar je GoogleTV sturen. GoogleTV zit op de meeste nieuwe tv’s van Samsung, LG en Sony geïnstalleerd, maar je kunt ook een aparte GoogleTV kopen. Google werkt op dit moment met verschillende partners om hun technologie als open standaard te presenteren waar andere platformen en apps ook gebruik van kunnen maken.

In Android 4.2 voegde Google ook al de open standaard Miracast toe. Met Miracast kun je via Wi-Fi een draadloze verbinding tussen de tv (via een dongle of GoogleTV) en je Android-toestel opzetten, waarna je op je tv films en YouTube-video’s kunt bekijken of games kunt spelen. Google’s nieuwe technologie maakt het mogelijk om data in beide richtingen te versturen in plaats van het gebruikelijke eenrichtingsverkeer. Het tweede scherm van je Android-smartphone of -tablet zou hiermee echt met je tv kunnen communiceren en een deel kunnen uitmaken van wat er op je tv gebeurt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu