Google werkt aan sociale nieuwsapp Google Propeller

pulse-androidEen tablet is een ideaal apparaat om nieuws te volgen. De makers van apps zoals Pulse, Feedly en News360 weten dat ook: zij hebben hun app helemaal afgestemd op het zo prettig mogelijk doorbladeren van nieuwtjes. Tegelijk moeten ze op hun hoede zijn voor de concurrentie, want voor je het weet is er een app die nóg handiger en indrukwekkender is. Dat de concurrentie ook van Google kan komen, bewijzen de plannen voor Google Propeller. Dit moet een sociale nieuwsapp worden in de stijl van Pulse en soortgelijke apps. Mogelijk gaan de +1 knop en Google+ er een prominente rol in spelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo zou je alleen nieuwtjes te zien kunnen krijgen, wanneer die door voldoende vrienden zijn voorzien van een +1. Gevonden artikelen kun je delen op Google+. Google Propeller zal op Android Honeycomb-tablets gaan werken, maar ook op de iPad, waar al een geduchte concurrent in de vorm van Flipboard aanwezig is. Maar het blijft niet bij deze app, want Google zou van plan zijn om een reeks applicaties uit te brengen voor mobiel gebruik. De kans is groot dat Google Propeller geschikt wordt voor Google Reader. De bekende blogger Robert Scoble kent mensen die de Propeller-app al te zien kregen en vertelt dat het “mind-blowing good” is.

Nog maar kort geleden stopte Google met de Flip Fast-nieuwsdienst, samen met nog een aantal andere diensten die niet zo populair waren. Het is goed te weten dat er ondertussen ook aan nieuwe ideeën wordt gewerkt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.