Google werkt aan sterrenapplicatie Star Droid voor Android

freeflyer nasaGoogle is van plan om een sterrenapplicatie voor het Android-platform uit te brengen. Over een paar weken komt het beschikbaar en het stelt Android-gebruikers in staat om sterrenstelsels aan de nachtelijke hemel te zien. De applicatie maakt gebruik van Android’s ingebouwde GPS-ontvanger om te laten zien welke sterren er boven je hoofd te zien zijn. De applicatie Star Droid laat ook namen bij sterren en planeten zien. Google gaat de applicatie gratis beschikbaar stellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De applicatie lijkt op het eerste gezicht niet goed in Google’s andere aanbod te passen, maar Google brengt ook een sportapplicatie voor Android uit, met de naam Google Scoreboard. Maar Star Droid wordt wel een stuk slimmer: het gebruikt de accelerometer om vast te stellen in welke richting je kijkt en toont dan de relevante sterren.

Via de viewfinder kun je vervolgens zien wat er aan de hemel te beleven valt.

Meer info: Telegraph.co.uk

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.