De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google werkt aan stock Android launcher voor alle Android-apparaten’

Redactie
5 november 2013, 13:54
1 min leestijd
‘Google werkt aan stock Android launcher voor alle Android-apparaten’
stock Android launcher

Google werkt mogelijk aan een stock Android launcher voor Android-toestellen. Dat blijkt uit onderzoek van Ars Technica, die erachter zijn gekomen dat de Google Zoeken-app in Android 4.4 van de Nexus 5 voortaan ook het homescreen beheert. Daarmee verwijdert Google de oude home-app en integreert het alle functies en onderdelen van stock Android in Google Zoeken, een app die ook in Google Play beschikbaar is.

Daarmee is Google Zoeken niet alleen maar een zoekbalk, maar ook een gehele launcher die stabiel en snel werkt. Alles wat je ziet – van de wallpaper, iconen, widgets en app drawer – zijn allemaal in de Google Zoeken-app geïntegreerd.

Lees verder na de advertentie.

Stock Android launcher: wat kun je ermee?

Screenshot_2013-11-01-12-05-49

Google lijkt hiermee de strategie van Facebook Home te hanteren: een app die je kunt installeren en een schil over Android heen gooit. Hiermee zou Google hun diensten van Google Zoeken en Google Now meer in Android kunnen integreren en zo meer grip op het mobiele besturingssysteem houden. Het is daarbij geen geheim dat Google baalt van de overmacht die bijvoorbeeld Samsung over Android heeft, met een groot marktaandeel en hun eigen software.

Daarmee verandert Android langzaam in een Google Now-toestel dat zich vormt rondom de ‘pure’ Google-ervaring. Als een fabrikant namelijk één Google-app wil meeleveren (denk aan Maps of Gmail), dan moet het van de internetgigant alle Google-apps meeleveren. En dat betekent ook Google Zoeken, dat waarschijnlijk via een simpele activatie het gehele Android-apparaat kan veranderen in een soort van Nexus-toestel.

Vind jij dat een goede ontwikkeling?

Lees meer over stock Android

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu