Google werkt niet langer aan oplossing 3G probleem Nexus One

Wouter Nijsen
24 april 2010, 13:31
1 min leestijd
Google werkt niet langer aan oplossing 3G probleem Nexus One
nexus one

Sinds de lancering van de Google Nexus One klagen gebruikers over de onstabiele 3G-verbinding. Vaak is er helemaal geen 3G mogelijk, of de Nexus blijft onafgebroken schakelen tussen tussen gprs en 3G. Eerst leek het een provider-afhankelijk probleem, daarna kreeg de gebruikte hardware de schuld. Als laatste is de software aan de beurt, wat zou betekenen dat een rom-update de ontvangstproblemen zou kunnen oplossen. Google heeft ondertussen erkent dat er inderdaad ontvangstproblemen bij de Nexus One voorkomen, maar daar is voor de zoekgigant kennelijk de kous mee af.

Het heeft er namelijk alle schijn van dat Google niet met een oplossing gaat komen. Het enige wat ze doen is adviezen geven over hoe de ontvangstproblemen te beperken zijn. Zo zou je je locatie moeten wijzigen of zelfs je telefoon anders aan je oor moeten houden. Opmerkelijk is dat het grootste deel van de klachten van Nexus One gebruikers uit de VS lijkt te komen.

Lees verder na de advertentie.

Het is onbegrijpelijk dat Google de handen van het Nexus 3G-probleem aftrekt. Zou dit betekenen dat het toch een hardwareprobleem is? Als dat zo is ligt de verantwoordelijkheid bij de fabrikant van de Nexus One, namelijk HTC. Probleem is echter dat die partij zich tot nu toe nog niet in de discussie gemengd heeft. Nu maar hopen dat de HTC Desire, die grotendeels de hardware met de Nexus One deelt, niet door dezelfde ontvangstproblemen geplaagd gaat worden.

Google support forum via MobileTopSoft

Thema's: Android, Google
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's