‘Google werkt aan WhatsApp- en iMessage-concurrent’

Lars Paymans
12 mei 2016, 13:48
1 min leestijd
‘Google werkt aan WhatsApp- en iMessage-concurrent’

Berichten-apps zijn er al genoeg, maar als het aan Google ligt komt er binnenkort nog eentje bij. Tijdens Google I/O zouden we een chatdienst van Google te zien krijgen die direct de strijd aangaat met WhatsApp en iMessage.

Lees verder na de advertentie.

Google WhatsApp concurrent gebruikt RCS

Een oplettende Reddit-gebruiker merkte gisteren op dat Google de app Jibe uit de Play Store heeft gehaald. Deze app werd een jaar geleden door Google ingelijfd, maar sindsdien is er weinig mee gebeurd. Nu Google de app een week voor de grote Google I/O conferentie offline haalt, is het goed mogelijk dat de app over een paar dagen opnieuw wordt gelanceerd.

Jibe onderscheidt zich van de rest omdat de berichtendienst gebruik maakt van RCS. Dit staat voor Rich Communication Services en werd destijds gezien als de opvolger van SMS en MMS. Het is al langer bekend dat Google met een RCS-app bezig is, die uiteindelijk de standaard Berichten-app op Android moet gaan vervangen.

Het voordeel van RCS ten opzichte van SMS en MMS is dat het veel dingen kan die berichtendiensten als WhatsApp en Telegram ook kunnen. Denk aan groepsgesprekken en het versturen van afbeeldingen met een hoge resolutie.

Als de nieuwe berichtenapp van Google inderdaad RCS gebruikt, kunnen providers hier hun voordeel mee doen door de dienst zelf aan te bieden. Momenteel zouden vijftien providers samenwerken met het ontwikkelen van de app, inclusief KPN, T-Mobile en Vodafone en het Belgische Orange. Omdat RCS een open standaard is, zouden providers ook hun eigen apps kunnen ontwikkelen en die het Google Jibe platform laten gebruiken. Als Google inderdaad grootste plannen heeft met Jibe, krijgen we daar volgende week ongetwijfeld meer informatie over tijdens Google I/O.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu