‘Google ontwikkelt WhatsApp-concurrent zonder Google-login’

Gijs Ettes
3 oktober 2014, 8:55
1 min leestijd
‘Google ontwikkelt WhatsApp-concurrent zonder Google-login’
Google Hangouts update

Google werkt mogelijk aan een WhatsApp-concurrent die geen Google-inlog vereist en in 2015 moet verschijnen, zo meldt The Economic Times op basis van anonieme bronnen betrokken bij het project. De nieuwe chat-app van Google zou nog in het beginstadium van ontwikkeling zijn en op termijn worden getest in opkomende markten als India.

Hoewel Google met Hangouts al een eigen chatservice heeft, deed de zoekgigant  begin dit jaar naar verluidt toch een bod van 10 miljard dollar voor de overname van  WhatsApp. Die deal ketste echter af nadat Facebook het astronomische bedrag van 19 miljard dollar betaalde voor de populaire app. Google lijkt het daarbij niet te laten zitten en zou nu – om vooralsnog onduidelijke redenen – werken aan nóg een chat-app.

Lees verder na de advertentie.

Via voip bellen met Google Hangouts

Met Hangouts kun je niet alleen chatberichten verzenden, maar sinds vorige maand ook gratis via voip met  andere Hangouts-gebruikers bellen. Bij voip wordt er niet via het mobiele netwerk gebeld, maar via een internetverbinding – net als bij Skype of Viber.

Het is ook mogelijk om via voip naar vaste nummers en mobiele telefoonnummers te bellen, maar daar zitten wel kosten aan verbonden. Bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland kost respectievelijk 1 en 2 eurocent per minuut. In België is dat respectievelijk 2 en 3 eurocent. Voip-bellen naar Amerikaanse en Canadese nummers is gratis.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu