‘Google WiFi verslaat concurrentie op gebied van wifi-snelheid’

Lars Paymans
22 november 2016, 17:03
1 min leestijd
‘Google WiFi verslaat concurrentie op gebied van wifi-snelheid’

Googles router met de toepasselijke naam Google WiFi doet het goed als het op een stabiele en betrouwbare internetverbinding aankomt. Google heeft aan het Amerikaanse Allison USA gevraagd om een onderzoek uit te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Google WiFi onderzoek

In het onderzoek werd de Google WiFi vergeleken met twee soortgelijke producten, de Eero en Luma. Net als de Google WiFi zorgen deze apparaatjes voor een ‘mesh-systeem’, dat groepen routers met elkaar combineert tot een enkel netwerk. Handig, want in plaats van router gebruikt dit mesh-netwerk een samenstelling van verschillende wifi-bronnen in je huis.

Voor de test werden de drie wifi-routers in een huis met twee verdiepingen geplaatst. Daarna werden de snelheden ervan getest op vier verschillende locaties met dezelfde MacBook Air. Op het onderstaande plaatje kun je zien wat de totale snelheid in MB’s per seconde is. Deze cijfers zijn het resultaat van meer dan zestig afzonderlijke metingen.

Google wifi onderzoek

Zoals je kunt zien kwam de Google WiFi als winnaar uit de bus, met de snelste internetsnelheid op iedere locatie. In sommige gevallen werd de snelheid zelfs verdubbeld, en in een enkel geval vervijfvoudigd in vergelijking met de Eero.

In een reactie op het blog van Google laat het bedrijf weten dat deze resultaten te verklaren zijn door de manier waarop de Google WiFi gebouwd is. “De Google WiFi presteert beter dan andere mesh routers omdat we hem vanaf het begin gemaakt hebben om snelle wifi in iedere kamer mogelijk te maken.” Hiermee doelt Google op de antennes die in het witte schijfje zitten die het signaal versterken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu