Google kondigt slimme router Google Wifi aan

Erwin Vogelaar
4 oktober 2016, 18:53
2 min leestijd
Google kondigt slimme router Google Wifi aan

Google heeft de slimme router Google Wifi aangekondigd. De router laat je verschillende access points met elkaar verbinden voor één groot draadloos netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Google Wifi

Op het grote 4 oktober-evenement van Google waar onder andere de Pixel en Pixel XL zijn onthuld, heeft Google ook de Google Wifi aangekondigd. De Google Wifi is een slimme router die moet zorgen voor een betrouwbaar draadloos netwerk. Niet alleen zal de router het bereik van de wifi verlengen, maar je kunt ook verschillende Google Wifi-stations toevoegen zodat je één groot draadloos netwerk maakt en door je hele huis een sterk netwerk krijgt. Zo kun je ongestoord door een groot huis lopen zonder verbinding met je netwerk te verliezen.

Google Hub

Google Wifi is een ander product dan Google OnHub. Hoewel OnHub ook een slimme router is, die voornamelijk door het design opvalt, wordt deze gemaakt in samenwerking met partners zoals Asus en TP-Link. Google Wifi wordt gepositioneerd als een product van Google zelf.

google wifi
De Asus OnHub.

De Google Wifi maakt gebruik van ‘network assist’, zodat achter de schermen je verbinding verbeterd wordt. Via de bijbehorende app kun je onder andere de apparaten van je kinderen blokkeren van het internet.

Google Wifi release

Google Wifi wordt verkocht voor 129 dollar voor een enkele set. Dan krijg je een enkele router en dat is genoeg voor een klein huis. Voor een groot huis heb je een grotere set nodig met twee Google Wifi-stations. Daar betaal je 299 dollar voor. Een Europese prijs en releasedatum is nog niet bekend. De Google Wifi wordt in december uitgebracht.

4 oktober

Naast Google Wifi waren er natuurlijk veel meer aankondigingen op 4 oktober. Wat dacht je van de twee nieuwe smartphones, de Google Pixel en Pixel XL. Ook kunnen we later dit jaar Google Home, de Chromecast Ultra en de eerste Google Daydream-bril kopen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu