De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google wil 7 inch Nexus-tablet gaan uitbrengen onder eigen naam’

Redactie
5 januari 2012, 15:13
1 min leestijd
‘Google wil 7 inch Nexus-tablet gaan uitbrengen onder eigen naam’
'Google wil 7 inch Nexus-tablet gaan uitbrengen onder eigen naam'

Eind vorig jaar wist Google-topman Eric Schmidt een Italiaanse krant te vertellen dat de zoekgigant binnen zes maanden een eigen tablet uit zou willen brengen. Volgens de Taiwanese techsite Digitimes zou Google nog dit kwartaal een 7 inch tablet willen introduceren onder haar eigen naam en voor minder dan 199 dollar. Hiermee zou de Google-tablet met Ice Cream Sandwich de concurrentie aan moeten gaan met de Amazon Kindle Fire, de tablet die na de iPad momenteel het meest succesvol is in de Verenigde Staten.

Digitimes weet niet te melden door wie de Google Nexus-tablet gemaakt zal gaan worden. Voor de laatste Nexus-telefoon werkte Google samen met Samsung, maar het kan zijn dat ze voor de Nexus-tablet voor (het eigen) Motorola zullen kiezen. Eerder ontwikkelde Motorola en Google al samen de Motorola Xoom, de eerste tablet met Honeycomb dat is geoptimaliseerd voor tabletschermen.

Lees verder na de advertentie.

Google Taiwan heeft al laten weten dat ze niets afweet van de geruchten. Als de Nexus-tablet met Android 4.0 en Ice Cream Sandwich dit kwartaal nog op de markt komt kan dit een geduchte concurrent voor de Kindle Fire worden. Hoewel de Amazon-tablet goed verkoopt waren de eerste reviews niet bepaald positief. Ook draait de tablet van Amazon op een verouderde versie van Android en ontbreken de bekende Google-diensten zoals Gmail en Google Maps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu