Google wil voor de kerst muziekdienst lanceren

Redactie
7 september 2010, 19:36
1 min leestijd
Google wil voor de kerst muziekdienst lanceren
GoogleMusic

Google hoopt voor het eind van dit jaar de eigen muziekdienst in de lucht te hebben. Google is al in gesprek met verschillende muzieklabels. Dit meldt Reuters. Met de nieuwe muziekwinkel kunnen Android-gebruikers gemakkelijk nummers downloaden via hun mobiele telefoon.

Eerst worden de downloads op een traditionele manier aangeboden, net als de iTunes Store. Wie een muziekbestand koopt, kan het bestandje op het interne of externe geheugen zetten van een Android-telefoon.

Volgend jaar volgt een cloud-service. Koop nummers en stream ze live naar je telefoon. Een voordeel is dat je de bestanden niet hoeft op te slaan op jouw mobiele telefoon. Dit bespaart ruimte. Daarnaast zijn de muziekbestanden overal te horen.

Lees verder na de advertentie.

“Hier is eindelijk een geduchte concurrent voor iTunes”, zegt een woordvoerder van een anoniem muzieklabel. “Een krachtige speler op de markt is goed voor de muziekbusiness.”

Google heeft nog geen grote geschiedenis op het gebied van muziekverkoop, dus het gaat interessant worden om te zien hoe het bedrijf de service gaat aanbieden.

Categorie: Google
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's