Google wordt blij van verloren prototype

Wouter Nijsen
27 april 2010, 21:28
1 min leestijd
Google wordt blij van verloren prototype

Recentelijk werd een prototype van de nieuwe iPhone 4e generatie ‘verloren’ in een café. Zoiets kan gebeuren zou je zeggen, maar nadat het prototype in handen kwam van Gizmodo brak er een enorm tumult los. De gehele wereldpers leek zich op dit verhaal te storten. Een zoekopdracht in Google levert maar liefst 6,5 miljoen (!?) resultaten op. Apple was op zijn zachtst gezegd not amused en sommeerde Gizmodo het prototype terug te geven. Het gaat zelfs zo ver dat de politie een inval deed bij Gizmodo-auteur Jason Chen en ondermeer zijn computers in beslag neemt. Wat als er nu een prototype van Google in een bar ‘zoekraakt’?

Lees verder na de advertentie.

In een interview met de New York Times geeft Andy Rubin aan dat dit voor Google absoluut geen probleem zou zijn. Sterker nog, hij zou er zelfs blij van worden:

“I`d be happy if that happened and someone wrote about it,” Rubin told the NYT. “With openness comes less secrets.”

Nu kan het wel zo zijn dat Andy Rubin er blij van zou worden, maar de toestelfabrikant zeker niet. Want ook bijvoorbeeld HTC zal waarschijnlijk het liefst hun nieuwe ontwerpen zolang mogelijk geheim willen houden.

Waarschijnlijker is het dat Andy Rubin geen mogelijkheid onbenut laat om te verkondigen dat Google veel opener is dan Apple en soepeler met bepaalde situaties omgaat. Hiermee levert het verloren iPhone prototype zowel Apple als rivaal Google de nodige publiciteit op. Wie weet, wellicht was het juist daarom te doen.

Via: Business Insider

Categorie: Opmerkelijk
Thema's: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's