Google Year in Search: hier zochten we naar in 2015

Redactie
16 december 2015, 12:33
1 min leestijd

Ieder jaar komt Google met een ‘Year in Search’ (jaaroverzicht) video en brengt het bedrijf naar buiten wat de meest gezochte termen waren. Dit is wat we zochten in 2015.

Lees verder na de advertentie.

Google Year in Search trends

De Google Year in Search video is gebaseerd op Google Trends en is eigenlijk een samenvatting van alle belangrijke of opvallende gebeurtenissen die wereldwijd hebben plaatsgevonden in  2015, maar de video heeft wel  een sterke focus op de Verenigde Staten. Het jaar is gebundeld in zoekopdrachten als ‘Hoe help ik de vluchtelingen?’ en ‘Welke kleur is de jurk’, maar ook ‘Waarom was er een embargo tegen Cuba’.

Behalve een Google Year in Search-video is er via Google Trends ook een overzicht te bekijken van de  belangrijkste momenten, wereldwijd of per land. Zo werd er globaal het meest gegoogled op Lamar Odom, Charlie Hebdo en Agar.io. Ook de meest trending tech voor consumenten werd in een top 10 gegoten. Het volledige  rijtje is als volgt:

google year in search 2015
  1. iPhone 6S
  2. Samsung Galaxy S6
  3. Apple Watch
  4. iPad Pro
  5. LG G4
  6. Samsung Galaxy Note 5
  7. Samsung Galaxy J5
  8. HTC One M9
  9. Nexus 6P
  10. Surface Pro 4

Kijken we naar Nederland dan ziet de top 3 van zoekopdrachten er net iets anders uit, namelijk: agar.io, Boer zoekt Vrouw en Joost Zwagerman. Zoekopdrachten die worden voorafgegaan met ‘Hoe werkt’ zijn ook erg populair.  Op ‘Hoe werkt de nieuwe Snapchat‘, ‘Hoe werkt Chromecast‘ en ‘Hoe werkt Windows 10’ is  het vaakst gezocht. Onze zuiderburen zochten het meest op Charlie Hebdo, Secret Story 9 en Tour de France 2015.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu