De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google werkt aan eigen spelcomputer en streamingdienst voor games’

Michel van 't Klaphek
7 februari 2018, 19:04
2 min leestijd
‘Google werkt aan eigen spelcomputer en streamingdienst voor games’

Google zou serieus overwegen om de videogame-industrie te betreden. Een gerucht stelt dat het bedrijf aan een spelcomputer met codenaam Google Yeti werkt. Deze streamt games, net zoals Netflix dat met films en tv-series doet.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Yeti moet PlayStation Now-concurrent worden’

Google lijkt voet aan grond te willen krijgen in de gamesindustrie. Het bedrijf achter de populairste zoekmachine ter wereld ontwikkelt momenteel een eigen console, waarop gebruikers games kunnen streamen. Klanten betalen hiervoor een vast bedrag per maand en kunnen dan onbeperkt gamen. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte The Information.

Deze console, met codenaam Google Yeti, gaat zodoende de concurrentie aan met onder meer PlayStation Now, GeForce Now van Nvidia en het onlangs onthulde Xbox Game Pass van Microsoft. Het is nog onbekend hoe de console eruitziet of wat de precieze specificaties zijn. Er bestaat ook nog een mogelijkheid dat het niet om een fysieke spelcomputer gaat, maar je de spellen simpelweg naar een Chromecast streamt. Wel weten we dat Google in gesprek is met enkele toonaangevende bedrijven uit de gamesindustrie. Jaarlijks gaat maar liefst 88 miljard euro om in deze sector.

google Yeti

Dit is hoe games streamen werkt

Games streamen is momenteel nog niet populair onder het grote publiek, maar fabrikanten houden zich er steeds meer mee bezig. Het principe is eigenlijk heel simpel: je koopt games niet meer los voor de volledige prijs, maar betaalt een vast bedrag per maand om onbeperkt te spelen. Het werkt dus eigenlijk net zoals Netflix. Zolang je abonnement loopt, kun je gamen.

Uiteraard is games streamen technisch wel iets ingewikkelder dan het kijken van films. Zo moet de internetverbinding vele malen sneller zijn om zo vertragingstijd te voorkomen. Iedereen die weleens gamet weet hoe vervelend het is als het spel eventjes niet reageert op een cruciaal moment.

Google als hardwarefabrikant

Google is in de afgelopen jaren steeds meer producten gaan maken, en houdt zich niet langer alleen bezig met software. Dat begon ooit met telefoons in de Nexus- en nu Pixel-lijn, maar omvat nu ook de Chromecasts en Home-speakers. Het is daarom geen gekke gedachte dat spelcomputers hier in de toekomst mogelijk ook bij gaan horen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu